Megtartó közeg

Megtartó közeg csoport

A Megtartó Közeg 2022-ben indult azzal a céllal, hogy teret biztosítson a szülés körül dolgozó szakembereknek közös gondolkodásra, kapcsolódásra, tudásmegosztásra, feltöltődésre. Akkor egy éves folyamatban kerestük közösen azokat a témákat, dilemmákat, amelyek a csoport tagjait foglalkozatták. Létrehoztunk egy olyan teret, amelyben egymás támogatása mellett megvizsgálhattunk nehéz, sokszor megoldhatatlannak tűnő kihívásokat.

Dúla, bába, szülésznő, orvos, pszichológus, szoptatási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó…sokan, sokfélén dolgoznak azon, hogy nők és családok személyre szabott ellátásban részesüljenek. Azon, hogy egy valódi, nőközpontú ellátás jöjjön létre. Azon, hogy anyák valóban biztonságban érezhessék magukat. Hogy az élet békével, háborítatlanul kezdődjön. Hogy a szülés, születés kultúrájához újra visszataláljunk.

➡️  Hogyan vagyunk jelen szülés körüli segítők a rendszerben, az anyák körül, egymás között?

➡️  Hogyan tudunk egymást támogató szakmai közösségeket létrehozni?

➡️  Mi lehet az együttműködés legjobb formája a különböző rendszerszereplők között?

 

2024-ben rendszeres csoportunkat kinyitottuk és 3 alkalmas workshop sorozatot indítottunk. Az alkalmakon a szociodráma módszerével dolgoztunk.
Résztvevőink olyan szakemberek, önkéntes/laikus segítők, akik édesanyákkal dolgoznak a szülés körül, és szívesen reflektálnak szakmai kérdéseikre, dilemmáikra.

2024. őszétől szakmai műhelyként folytatjuk a közös munkát, amelyek során az egyes alkalmakon konkrét témákban keressük közösen a válaszokat. Ezzel segítve a különböző szempontok megértését és megtalálni a lehetőségeinket az anyák támogatásában és a szakmán belüli együttműködések kialakításában.

A gombra kattintva üzenetet tudsz nekem küldeni, ha érdekel a közösségünk.

Korábbi alkalmak

Budapesten kívül

Megtartó közeg workshop – Debrecen

2024. március 5. kedd 9.00-12.00

Malter

A fentieken kívül továbbra is lehetőség van egy alkalmas workshopon való részvételre különböző konkrét témákban egyéni igények mentén.

Várjuk munkahelyi közösségek, praxisok, informális csoportok jelentkezését, amennyiben szeretnék akciómódszerrel szerveződésüket megerősíteni, vagy szakmai önismeretüket fejleszteni munkájuk során.

Csoportvezetők:
Csörgő Andrea perinatális szaktanácsadó, mediátor
Kapala – Havas Maja alapszakos szociológus
Pados Eszter pszichopedagógus, pszichodráma és szociodráma vezető