Megtartó közeg

Megtartó közeg csoport

A Megtartó Közeg 2022-ben indult azzal a céllal, hogy teret biztosítson a szülés körül dolgozó szakembereknek közös gondolkodásra, kapcsolódásra, tudásmegosztásra, feltöltődésre. Akkor egy éves folyamatban kerestük közösen azokat a témákat, dilemmákat, amelyek a csoport tagjait foglalkozatták. Létrehoztunk egy olyan teret, amelyben egymás támogatása mellett megvizsgálhattunk nehéz, sokszor megoldhatatlannak tűnő kihívásokat.

Dúla, bába, szülésznő, orvos, pszichológus, szoptatási tanácsadó, perinatális szaktanácsadó…sokan, sokfélén dolgoznak azon, hogy nők és családok személyre szabott ellátásban részesüljenek. Azon, hogy egy valódi, nőközpontú ellátás jöjjön létre. Azon, hogy anyák valóban biztonságban érezhessék magukat. Hogy az élet békével, háborítatlanul kezdődjön. Hogy a szülés, születés kultúrájához újra visszataláljunk.

➡️  Hogyan vagyunk jelen szülés körüli segítők a rendszerben, az anyák körül, egymás között?

➡️  Hogyan tudunk egymást támogató szakmai közösségeket létrehozni?

➡️  Mi lehet az együttműködés legjobb formája a különböző rendszerszereplők között?

2024-ben rendszeres csoportunkat kinyitjuk, és ezúttal 3 alkalmas workshop sorozatot indítunk. Az alkalmakon a szociodráma módszerével dolgozunk.
Várunk szakembereket/önkéntes/laikus segítőket, akik édesanyákkal/családokkal dolgoznak a szülés körül, és szívesen reflektálnának szakmai kérdéseikre, dilemmáikra.

Helyszín: Budapest SoulStage Erzsébet körút 58.

Időpontok: január 26., február 19., március 21.

A nyitott alkalmak után a résztvevők igénye szerint zárt csoportfolyamatként dolgozunk tovább.

A JELENTKEZEM gombra kattintva egy üzenetet tudsz nekem küldeni, ahol kérlek írd meg, melyik időpontra szeretnél jönni!

Budapesten kívüli alkalmak

Megtartó közeg workshop – Debrecen

2024. március 5. kedd 9.00-12.00

Malter

A JELENTKEZEM gombra kattintva a részvételi díj rendezésével tudod vélegesíteni részvétli szándékodat.

A fenti workshopokon kívül továbbra is lehetőség van egy alkalmas workshopon való részvételre különöböző konkrét témákban egyéni igények mentén.

Várjuk közösségek, praxisok, informális csoportok jelentkezését, amennyiben szeretnék akciómódszerrel szerveződésüket megerősíteni, vagy szakmai önismeretüket fejleszteni munkájuk során.

Csoportvezetők:
Csörgő Andrea perinatális szaktanácsadó, mediátor
Pados Eszter pszichopedagógus, pszichodráma és szociodráma vezető